Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?

Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?
Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?

Kullanıcılarınıza ulaşmak için geçmeniz gereken çok sayıda rakip mi var?

Rekabet gücünün yüksek olduğu sektörlerde insanların dikkatini çekmek her zaman zor olmuştur. Bu zorlukla baş edebilmek için başvurabileceğiniz yöntemlerden birisi de oyunlaştırmadır. Oyunlaştırma kısaca kullanıcıların sitenizde belirli bir süreci nasıl geçtiklerini anlatan, yanlışları düzeltmesi için yardım eden ve doğru yapılanları ödüllendiren süreç bütünüdür. Buraya kadar basitmiş gibi görünse de ödüllerin belirlenmesi ve hata mesajlarının dili gibi unsurlar sandığınızdan daha fazla dikkat gerektirmektedir.

Örneğin verilecek ödüller (Swarm örneğindeki gibi imgeler, madalyalar olabilir, badge olabilir) kişiyi başarılı hissettirecek, psikolojik açıdan dokunacak ve bu ihtiyacını karşılayacak türden olmalıdır.

Oyunlaştırma ile kullanıcıların ürününüzü ne kadar doğru kullandığına dair fikir edinebilirsiniz. Ya da doğru faydayı alabilmeleri için kullanıcılarınızı eğitebilirsiniz. Pinterest’in Pop-up yönlendirmeleri buna en güzel örnektir. Bu tür yönlendirmeleri hazırlarken mouse hareketlerini ve tıklama bölgelerini iyi analiz ederek yerleştirmek ve en önemlisi gerektiğinde kullanıcının bu süreci geçebilmesine olanak tanımak dikkat etmeniz gereken noktalar olmalıdır.

Örnekler;

Belirli bir aksiyonu tamamladığında ödül vermek,

Tebrik mesajı veya e-postası göndermek,

Zamana karşı belirli bir görevi tamamlamasını istemek,

Ürün ile ilgili rehberi okursa, ekstra özellik setinin açılması.

İlginizi çekebilir:  Firewall Nedir?

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.