Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Firewall Nedir?

Güvenlik Duvarı, internet ortamı üzerinden gelen tüm veri trafiğinin bir donanımsal cihaz veya yazılım üzerinden filtrelenmesi ve sadece temiz trafiğin uygulama sunucularına erişiminin saglanması işlemidir. Firewall çözümü ile sunucunuza dogru olan tüm tcp ve udp tabanlı ip trafiğini gerekirse kesebilir ve sadece belirli bir trafiğin sunucunuza ulaşabilmesine imkan verebilirsiniz. Bu işlemleri firewall kuralları aracılığı ile ve kaynak, hedef, tcp port, udp port gibi bileşenlerin kurallarda tanımlanması ile gerçekleştirebilirsiniz. Kurumsal bir ortamda olmazsa olmaz olan bir güvenlik çözümüdür.

Firewall hizmetinin en büyük özelliklerinden biri de istenmeyen trafiğin engellenmesi sonucunda sunuculara doğru gelen trafik optimize edilmiş olur ve sunucunuz çok daha performanslı bir şekilde gerçek internet trafiğine hizmet verir. Gerçek bir firewall çözümünde sağlıklı kabul edilen kural dizimi standart olarak tüm port ve iplere erişimin kapatılması ve sadece gerekli olan erişim kurallarının rule lar aracılığı ile tanımlanması prensibine dayanır. Kuralların düzenli ve birbirleriyle çakışmayacak şekilde oluşturulması çok önemlidir.

MUNUYA Güvenlik Duvarı Çözümü

Firewall çözümümüzün en büyük özelliği tamamen birbiriyle %100 yedekli ve clustering mantığında çalışan yüksek performanslı donanımsal firewall cihazları üzerinden bu hizmeti kurumsal ölçekte verebilmemiz.

Vermekte olduğumuz hizmette dilerseniz ülke bazlı erişim engelleme de gerçekleştirebilirsiniz. Örnek verecek olursak saldırı yoğunluğu yüksek bir ülkenin sunucularınıza erişimini engelleyebilirsiniz. Ya da sadece sunucunuza Türkiye’den erişim gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Cihazlarımızın bir diğer özelliği de özel olarak geliştirilmiş network işlemcileri sayesinde network trafiğinin hızlandırılması ve kriptografik protokollerinin offload edilmesi mümkün hale gelmektedir.

IP tabanlı bloklama gerçekleştirebilir miyiz?

Evet firewall hizmetinde ip tabanlı sunucu bloklama yapılabilmekte. Bloklama yapılan sunucu veya bilgisayarlar, firewall arkasındaki sunucunuza hiç bir şekilde erişemez.

İlginizi çekebilir:  Load Balancer Nedir?

Ülke bazlı bloklama veya sadece Türkiye’ye erişim yapılabiliyor mu?

Güvenlik duvarı hizmetimizde dilerseniz ülke bazlı erişim engelleme yapılabilmekte. Dilerseniz tüm ülke erişimleri engellenebilir ve sadece Türkiye içerisine erişim tanımlayabilmekteyiz.

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.