Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Discourse 1.9 Yayınlandı!

Konuları yanıtlayan kişileri gerçek zamanlı görüntüleme
Discourse içerisinde artık konuları yanıtlayan kullanıcıları gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Geliştirilmiş emoji seçici
Emoji seçici artık daha da gelişmiş durumda ve Unicode Emoji’ de eklendi. Ayrıca, yönetici site ayarlarına seçilebilen Messenger emoji seti (Apple, Twitter, Google, Microsoft ve EmojiOne’a ek olarak) eklendi.

Geliştirilmiş yapıştırma seçenekleri
Discourse, doğal olarak temel bbcode, HTML ve Markdown’ı destekler. Artık bir yazar içeriği yapıştırdığında Discourse içeriği otomatik olarak orijinal Markdown’a çevirmeye çalışacak! Excel (Tablo), HTML / RTF yapıştırma seçenekleri de bu sürümde kullanılabilir durumdadır.

Daha iyi hale getirilmiş gömülü bağlantılar
Bir – iki ya da daha fazla bağlantı eklediğinizde Discourse bağlantıyı sizin adınıza özetleyecek – buna oneboxing diyoruz. Varsayılan kutucuklar, site simgesi, tarih ve site başlığı gibi bağlantıdan daha fazla meta veriyi destekleyecek şekilde geliştirildi.

Ve şimdi satır içerisinde yapıştırılan bağlantılarda özetleniyor. Buna “inline oneboxing” diyoruz ve varsayılan olarak iç bağlantılar için açık durumdadır. Bu özelliği tüm bağlantılar için açmak istiyorsanız, site ayarlarınızda ki tüm alanlardaki satır içi onebox’u etkinleştir’i işaretleyin.

Yönetici arama istatistikleri
Discourse, yerli arama ve gelişmiş arama özelliklerinin yanı sıra Google ve diğer popüler arama motorları aracılığıyla arama dizinine eklenebilirliğe sahiptir. Ancak hepsi, topluluğunuzun aslında aradığı şeyi incelemekten vazgeçip, en çok aranan bilgilerin kolayca erişilebilir olmasını sağlamak için editoryal düzenlemeler yapmaktadır. Bu amaçla şimdi, yönetici kontrol panelinde, kullanıcıların Discourse’unuzda gerçekte neleri aradıklarını gösteren istatistikler gösteriliyor.

Büyük görsel işleme
Discourse, tüm uzak bağlantılı görselleri varsayılan olarak onebox’a yansıtmaya çalışır; böylece konularınızın iyi görünmesini sağlar ve zamanla görüntüler web’den kaybolduğunda konularınız bozulmaz. Bu özellik ile örneğin bir kullanıcınız 30 megabayt GIF dosyasını gönderisine bağladığında, Discourse tüm dosya saklama alanınızı kullanmak ya da mobil veri planınızı bitirmek yerine görseli bağlantıya dönüştürür ve sizi görsel büyüklüğü konusunda uyarır.

İlginizi çekebilir:  Discourse 2.1 Yayınlandı!

İzlenen kelimeler
Site sahiplerinden çokça duyduğumuz bir soru, mesajlarda belirli kelimelerin (veya kelime kalıplarının) varlığına dayalı olarak nasıl harekete geçileceğiydi. Discourse 1.9’dan itibaren topluluğunuzu, belirlediğiniz herhangi bir sözcük mesajlarda görünür olduğunda, gönderiyi otomatik olarak işaretleme, bu belirli sözcükleri sansürleme, gönderi için el ile moderatör onayını gerektirme veya gönderiyi tamamen engelleme seçeneğine sahip olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Geliştirilmiş kişisel mesajlar
Herhangi birisinden kişisel mesaj almayı tercih etmezsiniz, kullanıcı tercihlerinizde bunu devre dışı bırakabilirsiniz. (Polis memurları için geçerli değildir 🙂 )

Artık kişisel mesaj gönderimi sırasında kullanıcı adına ek olarak e-posta adreside ekleyebilirsiniz.

Geliştirilmiş gruplar

Artık bir gurubun üyesiyseniz bulunduğunuz gruba diğer kullanıcıları da davet edebileceksiniz.

Ve dahası!
Bunlar sadece Discourse 1.9’un değindiğimiz en önemli noktaları – tam sürüm notlarında tam anlamıyla yüzlerce başka minik iyileştirme ve hata düzeltmesi bulunmaktadır.

Kolay tek tıkla güncelleme

Bir yıl önce güvenlik politikamızın bir parçası olarak Hacker One’da bir kamusal exploit ödül programı başlattık. Herhangi bir endişeyi ve ortaya atılan sorunları takip etmeye devam ediyoruz ve 1.9’da önemli güvenlik düzeltmeleri var, bu yüzden herkesi olabildiğince çabuk güncellemeleye davet ediyoruz.

Eğer hizmetinizi bizden alıyorsanız zaten güncelsiniz demektir. Eğer farklı bir sağlayıcıdan hizmet alıyorsanız alttaki örnekte olduğu gibi tek tıkla güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı farklı sağlayıcılar da bulunan güncelleme senaryolarında, sunucunuzu güncellemek için SSH girmeniz gerekebilir. Endişelenmeyin sadece 3 komut var:

cd /var/discourse
git pull
./launcher rebuild app

Henüz güncelleyecek bir Discourse topluluğunuz yoksa şimdi bir tanesine sahip olmak için şu sayfamızı inceleyebilirsiniz 🙂

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz!
Her zaman olduğu gibi öncelikle müşterilerimize doğrudan finansal destekleri için teşekkür edelim; bunlardan olmadan hiçbir zaman Discourse projesi olmayacaktı.

İlginizi çekebilir:  Discourse 2.0 Yayınlandı!

Herhangi bir açık kaynak projesi yalnızca kod katkıları kadar iyidir. Bu sürümde 104 adet katkıda bulunacak kadar şanslıyız – son 17 güncellemeden daha fazla! Bu sürümdeki katkıları için alttaki kullanıcılara teşekkür ederiz:

davidtaylorhq
angusmcleod
minusfive
nbianca
dmacjam
smasry
LeoMcA
xravnz
pfaffman
rewphus
bekicot
SidVal
majakomel
fantasticfears
quangbuule
ekkans
nihgwu
meglio
pmatsinopoulos
BenjaminBorowski
OsamaSayegh
sdsykes
saiqulhaq
Toxu-ru
rizka
soulshake
spatten
gdong
discoursehosting
featheredtoast
ckeboss
noisegratte
jamesn
HossamYoussef
radar
nbish
seanmakesgames
RoldanLT
robbyoconnor
rriemann
albaguirre
cpradio
begrif
jen-v
kajatiger
notriddle
blokovi
JulienLoisel
timcraft
gfx
mcmcclur
JafethDC
frabrunelle
spog
Fryguy
esparta
Aerilius
mcwumbly
umanoda
ignisf
ttanimichi
schungx
lalehmb
MakaryGo
dbx
hisashi-komine
cglewis
yakschuss
tusharbisht
glebm
felicianotech
tnorthcutt
iamntz
LeoColomb
barryvan
hosnas
meldsza
farmdawgnation
ryantm
mtawil
mudasirraza
jtaylor
johnmuhl
lelelelemon
darix
ivar
tophee
guoyunhe
balshor
henrik
lidimayra
ecdemis
gojomo
pmusaraj
viktorbenei
jonbartlett
bill
quimgil
gdpelican
coderberry
typeoneerror
phaldan
orlando

2017’de, Discourse’u düzinelerce dile çevirmek için zaman ve çaba harcayan dikkate değer sayıda çevirmen vardı. Bizim için çeviri oldukça önemli çünkü böylelikle dünyanın büyük bir kısmı ücretsiz, açık kaynak kodlu bu yazılımından yararlanabilir!

Son olarak, meta.discourse’da ki destek / hata talebi / geri bildirim gönderileri için topluluğumuza teşekkür ederiz. Unutmayın, tüm önerileriniz Discourse’u siz ve herkes için daha iyi hale getirir.

Discourse için yapılması gereken daha çok şey var. Daha neler olduğunu görmek için sürümler kategorisini takip edebilirsiniz.

Discourse 2.0’da görüşürüz!

Kaynak: Discourse.org Blog

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.