Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Load Balancer Nedir?

Bir den fazla aynı özelliklere sahip uygulama servisinin ( örn: bir den fazla aynı içeriğe sahip web sunucu ) merkezi bir donanım üzerinden alacağı trafiğin paylaştırılması ve tek bir uygulama sunucusu gibi kullanıcılara yansıtılmasına yük dengeleme olarak tanımlanmaktadır. Yük dengeleme hizmetinin bir diğer önemli özelliği de uygulama sunucularının herhangi birinde oluşabilecek arızaların kullanıcı tarafına yansıtılmayacak şekilde load balancer cihazları tarafından farkedilebilmesi ve arıza giderilinceye kadar production ortamından çıkartılmasına olanak sağlayabilmesidir.

Yük dengeleme hizmeti özellikle yüksek kaynak gerektiren, servis kesintilerine toleransı olmayan ve yüksek trafiğe sahip portal siteleri, eticaret siteleri ve buna benzer kurumsal web sitelerinde yoğun olarak kullanılmaktadır.

MUNUYA Yük Dengeleme Hizmeti

Firmamız load balancer hizmetini kurumsal ölçekli Donanımsal Load Balancer cihazları üzerinden vermektedir. Birbiriyle Aktif-Pasif Cluster yedekliliğine sahip iki cihaz üzerinden ve kesintisiz bir load balancing hizmeti hedeflenmektedir.

SSL Offload özelliği sayesinde SSL erişimi için gerekli olan kriptolojik hesaplamalar ve bunun için gerekli yüksek işlemci gücü web sunucular üzerinden alınarak Load Balancer cihazı üzerinde bulunan SSL offload network işlemcilerinde gerçekleşmekte ve web sunucunuzun işlemci gücünde dramatik bir artış sağlanabilmektedir.

İlginizi çekebilir:  Oyunlaştırma (Gamification) Nedir?

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.