Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Instagram 101

Görsel paylaşım sitesi olarak tanımlayabileceğimiz Instagram’da kullanıcıların bulunma amacı genellikle fotoğraf ve video paylaşmak ya da bulmaktır. Her profilde, takip eden ve takip edilen kullanıcı sayısı gösterilir. Her kullanıcı profilinde, onları takip etmek için dokunabileceğiniz bir düğme bulunur. Bir kullanıcının profili özel olarak ayarlandıysa, önce isteğinizi onaylaması gerekir.

Instagram 101
Instagram 101

Fotoğraf ve videoların yanı sıra, Instagram aynı zamanda hikaye formatını da destekler. Bu formatta paylaşılan video ve görseller 24 saat boyunca görünebilir ve sonrasında kaybolur. En yakın arkadaşlarınızdan, takip ettiğiniz popüler hesaplara kadar tüm hikayeleri görebilmenizi sağlayan Instagram Stories, kullanıcılara hikayelerini Snapchat’te olduğu gibi doodle’lar, çizimler, yazılar ve emojilerle özgünleştirme fırsatı da veriyor.

Hikayeler paylaşım zamana göre değil, kişilerle olan etkileşiminize göre sıralanıyor ve 24 saat sonra siliniyor. Instagram nasıl ortaya çıktı derseniz, 2010’a dönmemiz gerekir. ABD’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi mezunu Mike Krieger ve Kevin Systrom, Instagram’ı kurmadan önce Google ve Microsoft gibi ünlü şirketlerde çalışarak çok büyük deneyimler elde ettiler. Kazandığı deneyimlerin de yardımıyla, insanların çektikleri resimlere filtreler ekleyebilecekleri ve bu resimleri birbirleriyle paylaşabilecekleri bir uygulama geliştirmeye karar verdiler ve Instagram’ı ilk olarak 6 Ekim 2010’da yayımladılar.

Instagram’ı ilk başlarda sadece Iphone, IPad ve Ipod Touch cihazlara sahip olan kişiler kullanabiliyordu fakat 2012 yılı Nisan ayında uygulama Android 2.2 ve üstü cihazların da kullanımına açıldı. Büyük bir hızla büyümeye devam eden Instagram’ı 2012 Nisan ayında Facebook 1 milyar dolar karşılığında satın aldı. Mark Zuckerberg, Haziran ayında Facebook’an yaptığı bir paylaşımda Instagram’ın kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını ve her gün ortalama 300 milyon kişinin uygulamayı kullandığını açıkladı.

Peki kullanabileceğiniz bu kadar çok sosyal medya kanalı varken neden Instagram’ı tercih etmelisiniz?

İlginizi çekebilir:  Instagram Kalıcı Hesap Silme ve Dondurma (2019)

Instagram’ı önemli kılan en büyük özellik, akıllı telefonla çekilen fotoğrafların paylaşılacak hale gelmesini kolaylaştırması. Fotoğraf çekmeyi ya da paylaşmayı sevenlere, bunu kamerasız yapma imkanı sunuyor. Artık fotoğraf hobisi olanlar ellerinde kamera ile dolanmak zorunda değil, sadece telefonlarını çıkarıp, fotoğraf çekip, bir filtre ekleyerek paylaşmaları yeterli. Instagram bu rahatlığı sağlıyor.

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.