Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Instagram #tbt Nedir? Ne İşe Yarar?

Instagram platformu, her yeni günle birlikte farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlar sayesinde hem sabit kullanıcılarını kendine bağlıyor hem de yeni kullanıcılara zemin hazırlıyor. Uygulamanın getirdiği yeniliklere ek olarak zaman zaman kullanıcılarda bazı akımları başlatabiliyor. Bunlardan bir tanesi de tbt konusu. Instagram tbt nedir? sorusunun akılları kurcaladığının farkındayız.

Instagram tbt nedir? Instagram tbt ne işe yarar? Instagram tbt ne anlama geliyor?
Tüm sorularınızın cevabı bu makalede yer alıyor. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabileceksiniz.

Instagram tbt nedir?
Açılımına baktığımızda Throw Back Thursday olarak karşımıza çıkan bu etiket, geçmiş zamanı günümüze taşır. Geçmişte beğendiğiniz bir fotoğrafı #tbt etiketi ile kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu etiketi gören takipçileriniz, paylaşımın geçmişteki bir zamana ait olduğunu anlayacaklardır. Takipçilerinizin rahatsız olmaması adına bu tür etiketleri, doğru ve yerinde kullanmaya özen gösterin.

Instagram tbt ne işe yarar?
Instagram uygulamasında kullanılan etiketlerin son derece işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Belli bir etiket altında yapılan paylaşımlar, ortak bir yerde görünür. Keşfet bölümünde bu etiketle aratmaları durumunda, tüm paylaşımlar listelenir. Kısaca yaptığınız paylaşımlarda tbt etiketini kullanırsanız, yaptığınız paylaşım keşfet kısmında görüntülenir. Bu da evrensel bir etiket olması nedeniyle, bu paylaşımın belki de milyonlarca kişi tarafından görüntülenmesi demektir. Gördüğünüz gibi etiketler önemliyken, doğru kullanmanız durumunda bazılarından daha çok fayda sağlarsınız.

Tbt etiketine sahip paylaşımları nasıl yaparım?
Yaptığınız paylaşımın daha işlevsel olmasını istiyorsanız doğru yerdesin. Eski zamanlara ait bir paylaşımınız var ve bunu paylaşmak istiyorsunuz. Hiçbir açıklama yazmadan paylaşmanız durumunda takipçileriniz tarafından yadırganabilir ve sizden belli bir açıklama yapmanızı beklerler. Böyle durumlarla karşı karşıya gelmemek adına eski zamanlara ait bir görüntüyü paylaşırken tbt yazmanız yeterlidir.

İlginizi çekebilir:  Instagram Kalıcı Hesap Silme ve Dondurma (2019)

Tbt etiketine sahip paylaşımları yapma adım adım:

  • Yaptığınız paylaşımın açıklama kısmına mutlaka bir şey yazıyorsunuzdur.
  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın ve hangi paylaşımı yapmak istediğinize karar verin.
  • Bu sefer yazmanızı istediğimiz not #tbt. Bunu yazdıktan sonra paylaşmanız durumunda insanlar bu paylaşımın geçmişe ait olduğunu bilirler.

İşlem bu kadar basit. Gördüğünüz gibi tek bir adım sayesinde, ortaya çıkabilecek yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Sonuç:
Bu yazıda Instagram tbt nedir ve tbt kullanımı sonucuda ne faydalar görebilirsiniz sorularına cevap bulduk.
Artık geçmiş zamandan kalma paylaşımlarınızı nasıl yapabileceğinizi biliyorsunuz.

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.