Scroll Top
Fulya Mh. Büyükdere Cd. 74/D 10, 34394, Şişli

Site Dışı Optimizasyon Nedir?

Site Dışı Optimizasyon Nedir?
Site Dışı Optimizasyon Nedir?

Backlink teknikleri

Sitenizin alan otoritesinin direk olarak arama motoru sıralamanızı belirtmiştik. Alan otoritesi arttırmanın yöntemlerinden bir tanesi ise backlink almak. Sitenizden bahseden kaliteli(alan otoritesi yüksek) sitelerin sayısı ne kadar fazla ise sizin de alan otoriteniz aynı oranda artmakta. Backlink sayınızı arttırmayı kaliteli içerik üreterek sağlayabilirsiniz. Başka bir yöntemi ise alan otoritesi yüksek sitelerden backlink satın almak olabilir. Backlink satın aldığınızda kullanacağınız yazılarda anahtar kelimelerinizi direk olarak kullanmayın.

Nofollow ve Dofollow linkler

No Follow etiketi, web yöneticilerinin arama motorlarına “Bu sayfadaki bağlantıları takip etme ya da bu belirli bağlantıyı takip etme” demelerini sağlayan bir yoldur. Başka sitelere verdiğiniz linklerin arama motorları tarafından dikkate alınmasını istemiyorsanız nofollow kullanmalısınız. Bağlantı Metni örneğinde vereceğiniz link arama motorları tarafından izlenmeyecektir. Dofollow ise bunun tersidir.

Disawow links

Sitenize yönlendiren yapay bağlantılar nedeniyle domain otoriteniz düşebilir. Sitenize backlink veren ancak alan otoritesi düşük sitelerden backlinkleri temizleyin. Bu linklere kolayca Google Search Console ile ulaşabileceğiniz gibi Google Search Console’un Disawow links uygulaması ile kolayca sitenizden sitenize zarar veren linkleri de silebilirsiniz.

Paravan site

Backlink alma yöntemlerinden biri ise paravan site oluşturmak. Oluşturduğunuz paravan siteyi kendi siteniz gibi besleyip, geliştirip kendi ana sitenize link verebilir, bu sayede otoritenizi arttırabilirsiniz.

Dizin/Rehberlere Kayıt

Sitenizin konusunun ait olduğu rehberlere kayıt olmaktır.

Google My Business

“Hubspot’un hazırladığı bir rapora göre Google’da yapılan aramaların %46’sı yerel aramalara sahip ve kullanıcıların %71’i yeni bir lokasyona gitmeden önce arama yapıyor. Araştırmalara göre yerel işletmelerin %56’sı hala Google My Business’ta yer almıyor.” Google My Business en çok kullanılan rehberdir ve Google My Business hesabı kesin açılmalıdır. Girilebilecek tüm veriler girilmeli. Güncel olarak kullanılmalı gerekirse yorum istenmelidir.

İlginizi çekebilir:  Site İçi Optimizasyon Nedir?

Yorum linkleri

Blog, haber, forum vs gibi sitelerin yorum bölümlerine sitenizin linkini içeren yorum gönderebilirsiniz. Bunların organik olması çok önemlidir. Hesap açıp normal kullanıcı gibi kullanıp doğal şekilde yorum yapmalısınız.

Robots.txt

Robots.txt arama motoru tarayıcılarına alan adının hangi noktalarının taranması gerektiğini bildirmektedir. Robots.txt dosyası ufak metinlerden oluşan ve sitenin kök dizinine yerleştirilen bir dosyadır. Bu nedenle arama motorları bir siteyi dizine eklemeden önce burada yer alan komutları gözden geçirmektedirler. Robots.txt dosyasının içerisinde Google’a ait tarayıcılara çeşitli talimatlar verebilirsiniz.

bir yorum bırakın

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.